1. Home
  2. Förskola / fritidshem
  3. Dela dokument och filer i förskola/fritids

Dela dokument och filer i förskola/fritids

Innehåll

Det finns möjlighet att dela filer med vårdnadshavare. Detta kan t.ex. vara blanketter, policydokument eller annat som vårdnadshavare skall ha lättåtkomligt.

Funktionen hittas under menyvalet Dokument. Först väljer du om du vill titta i mappen för hela förskolan/fritidshemmet (klicka på enhetens namn), eller om du vill titta i avdelningens mapp (klicka på avdelningsnamnet).

Man laddar hem en fil genom att klicka på filens namn.

Via menyn till höger på skärmen kan man skapa mappar och lägga till en eller flera filer i listan. Man lägger till filer genom att ladda upp dem från sin dator/platta etc. Klicka först på knappen ”Ladda upp filer”.

På varje fil, längst till höger, finns en liten meny (de tre prickarna). Klicka på denna för att få möjlighet att byta namn på filen eller ta bort filen.

Vill man ta bort flera filer på en gång?! Kan man välja filer med kryssrutorna till vänster. Menyn till höger kommer då ändras och man får där upp valet att ta bort alla de markerade filerna.

Det går bra att sortera om filerna, genom att klicka på rubrikerna över respektive kolumn i listan.

Instruktionsfilm

Updated on 20 december, 2023