1. Home
  2. Vklass praktik
  3. Kom igång med Vklass praktik (lärare, elev och handledare)

Kom igång med Vklass praktik (lärare, elev och handledare)

Artikeln avser Vklass praktik.

Du kan logga in via www.vklass.se eller genom att ladda hem appen från din appbutik.

Appen heter ”Vklass Praktik” och hittas i både Apples App Store och i Google Play. För iPhone så stöds telefoner från om med iPhone 6, för Android gäller att du behöver Android 6.0 eller senare.

Vklass Praktik fungerar i samtliga moderna webbläsare på både mobil och dator (Chrome, Safari, Edge, Firefox). Internet Explorer stöds inte.

Inloggning sker med användarnamn och lösenord. Inloggningsuppgifter distribueras via kontaktpersonen för Vklass Praktik på er skola. Handledare loggar alltid in med sin mailadress som användarnamn.

Menyn består av

1. Hem. Här hittar du ditt dokumentationsflöde
  2. Närvaro. Se på statistik, frånvaroanmäl och checka in/ut.
  3. Dokumentera. Här skapar du ett nytt dokumentationsinlägg
  4. Praktikperiod. Skapa/titta på de aktuella praktikperioderna samt se/ändra arbetsschema
  5. Profil. Inställningar (inkl. byt lösenord) samt händelseflöde
  6. Kalender/schema. Ditt/dina elevers arbetstider.
  7. Hjälp/support. Kontaktuppgifter till din skola samt länk till denna sida.
  8. Logga ut

Updated on 28 november, 2019