1. Home
  2. Vklass praktik
  3. Närvaro och frånvaroanmälan i Vklass praktik (elev)

Närvaro och frånvaroanmälan i Vklass praktik (elev)

Artikeln avser Vklass praktik. Vill du veta mer om hur du anmäler frånvaro i Vklass lärplattform, klicka här.

Närvaro på arbetsplatsen

Grunden för närvaron är ditt arbetsschema. När du har ett arbetsschema så kan du checka in på arbetsplatsen.

Öppna först menyvalet Närvaro i tjänsten. Där ser du dagens arbetstider längst upp. För att checka in, tryck på den stora knappen ”Checka in”.

En incheckning ger närvaro på arbetsdagen. När du checkar in går en pushnotis till din handledare. Handledaren kan därefter bekräfta om din närvaro är korrekt eller inte. Din lärare ser din incheckning och handledarens bekräftelse via sin inloggning.

För att inte få ogiltig frånvaro (skolk) krävs det att du checkar in senast 15 minuter efter arbetsdagen börjat. Om du frånvaroanmält (se nedan) dig så kommer du få giltig frånvaro (t.ex. sjukfrånvaro/ledighet) den del av dagen som du föranmält.

Frånvaroanmälan

Är du sjuk, anmäl alltid detta innan arbetsdagen börjat. Din handledare och lärare får då denna information och behöver inte undra var du tagit vägen. Klicka på menyn Närvaro i appen och välj sedan fliken Frånvaroanmälan.

Du anmäler normalt frånvaro för hela dagen. Men vill du anmäla för en del av dagen kan du göra det genom att trycka på ”Annan period” och där välja datum och tider.

Din skola kan begränsa hur långt i förväg du får göra en anmälan. De kan även begränsa från vilken ålder du har behörighet att göra en anmälan.